Please update your Flash Player to view content.

Herní konzole

Tisk
PDF
Stavové okno
Uvádí tvé jméno, CP,HP,MP, úroveň(level), Body Vitality, Úroveň vitality, a zkušenosti(experience). Jakékoli kouzlo jako buff, debuff se ukazují hned vedle tohoto okna. Pokud klikneš na toto okno označíš sám sebe.
Okno cíle
Toto okno je aktivní pouze pokud máš někoho zaměřeného a ukazuje jméno a HP cíle, pokud je to však jiný hráč ukazuje pouze jeho jméno. Pokud klikneš na šipku vlevo na tomto okně ukáží se informace o Klanu a aliaci pro daný cíl, pokud je cílem monstrum ukážou se jeho atributy. Toto okno lze zrušit stisknutím klávesy ESC.
Okno zkratek

Ikonky předmětů z inventáře, ikonky akcí z menu Action, a ikonky aktivních skillů  z menu Skills & Magic mohou být přetaženy  do tohoto okna zkratek. Můžeš mít až 120 zkratek neboli horkých kláves. Konzole ukazuje jednu řadu zkratek pokud chceš vidět více řad zkratek nejvíc však 3 naklikni šipku na tomto okně úplně nahoře. Nebo můžeš stisknout Alt+F1-F10 pro přepínání mezi řadami. Na zkratky můžeš klikat myší nebo používat funkční klávesy F1-F10.

Úplně dole najdeš zámek pokud je zámek zamčený nemůžeš v okna zkratek přidávat, hýbat ani odebírat ikonky.

Systémové a komunikační okno

Horní část okna ukazje všechny systémové zprávy.

Spodní okno zobrazje komunikační zprávy. Můžeš přepínat mezi záložkami All(všechny), Clan(klanový chat), Party(party chat), Trade(obchodní chat), a alliance(alianční chat), každé z těchto oken se dá oddělit pomocím chycení a tažení myší. Pokud je chceš dostat zase nezpět tak je jen přetáhni do jejich původní pozice.

Pro pokec s Klanem, Aliancí, partou nebo obchodní chat jednoduše klini na danou položku v komunikačním okně toto ti zaručí nerušený pokec bez ostatních textů. A nebudeš muset před každou větu nebo slovo zadávat speciální symbol pro daný chat.

Specific types of chat and their associated commands are listed below.

Popis jednotlivých druhů chatů:


Basic Chat Pro pokec s ostatními hráči kteří se nacházejí ve tvé bližkosti jednoduše napiš text a stiskni klávesu "Enter".
Clan Chat Napiš "@" (Shift-2) a napiš zprávu, tato zpráva se zobrazí pouze členům tvého klanu, pokud jsou online.
Alliance Chat Napiš  "$" (Shift-4) a napiš zprávu, tato zpráva se zobrazí všem, členům tvojí aliance.
Party Chat Napiš  "#" (Shift-3) a napiš zprávu všem hráčům, kteří jsou s tebou v partě.
Trade Chat Type the "+" symbol before a message to send your message to the trade chat channel.
Whisper Type a quotation mark (") before the character name, then enter your message to send a private message to another player in the game.
Shout Napiš  "!"  (Shift-1) následovaný textem který budeš kříčet do velké vzdálenosti.
Hero Napiš  "%" symbol (Shift-5) následovaný textem vypíše zprávu pro všechny hráče na serveru tento chat může být použit pouze hráčem který se stal Hero a pouze jednou za 10sekund

 

MSN Messenger

Přímo ve hře Lineage II, můžou hráči využívat služby Microsoftu MSN Messenger pro pokec s hráči které mají přímo ve Friend Listu (seznamu přátel) a zároveň s přáteli mimo hru.

Při hře můžou hráči využívat všech možností MSN kromě video chatu a přenášení souborů.

Pokud hráč haje za jiný charakter ale na MSN se zaloguje se stejným účtem jeho kontakt list zůstane stejný ale jeho seznam přátel se změní.

Multiparty Command Window

Pokud klan leader klanu s levelem 5 a višším pozve do party pomocí příkazu /channelinvite nebo kliknutím na tlačítko Channel invitation v okně akcí (alt+c) vytvoří se řídící kanál a otevře se komunikační okno. Členové klanu, kteří nejsou klan leadeři můžou otevřít tento kanál pokud je aktivován klanový skill "Clan Imperium".

Maximální počet part v jednom kanálu je 50.

Kanál se automaticky vypne pokud se rozpustí parta vníž tento kanál vznikl.

Pokud tvůrce kanálu vypne nečekaně hru nebo přenese vedení party na jiného člena, jsou privilegia přeneseny na nového vůdce party. Tento vůdce party nemusí být klan leader klanu lvl 5.

Další party mohou být přizvány pomocí příkazu /channelinvite nebo kliknutím na ikonku v okně akce Channel invitation.

Po vytvoření kanálu, může tvůrce kanálu poslat zprávu všem hráčům v kanálu kliknutím na ikonku All Command. Každý vůdce party může psát do tohoto kanálu pomocí ikonky commandet chat.

Následující příkazy jsou používány v  multiparty command window.

  • /channeldelete: zrušení kanálu
  • /channelinvite [name]: přizvání party do kanálu
  • /channelkick [leader name]: vyhození z kanálu
  • /channelleave: odpojení od kanálu
  • /channelinfo: informace o kanálu
Menu

Character Status - Ukazuje aktuální stav postavy. V tomto okně můžete vidět hodnoty jako, social info, body vitality, úroveň vitality a attributy. Můžete také vidět počet Aden, SP, Zkušenosti, Klan a další.

Inventory - (inventář) - ukazuje aktuální zbraň, brnění a předměty, které máte při sobě. Inventář je dělen do dvou základních položek a to "Item" (pro standartní předměty) a "Quest" (pro předměty z jednotlivých úkolů). Předměty mohou být přetaženy z inventáře do okna zkratek pro rychlé použití. Můžete zde také vidět aktuální zatížení postavy a celkový počet aden. Také úplně nahoře vpravo najdete ikonku pro automatické seřazení předmětů v inventáři "Inventory Auto Arrange".

Action - (Okno akcí) - ukazuje akce které  může postava provádět. Tyto akce jsou rozděleny do Basic(základní), Party(parta) a Social(sociální). Každá akce může být přetažena do okna zkratek pro její rychlé použití.

Skills & Magic - Ukazuje aktuální skilly a kouzla postavy. Menu je rozděleno do dvou záložek "Active" (aktivní skilly) a "Passive"(pasivní skilly). Aktivní skilly jsou dále rozděleny na Normal, Buff, Debuff a Toggle.

Quest - (úkoly) - Ukazuje aktivní stav úkolů. Informuje hráče o přijatých úkolech, jméno NPC, které zadalo úkol, info o postupu v úkolu, info o odměně atd. Hráč může mít maximálně 25 úkolů.

Clan - Ukazuje aktuální klan postavy, klan level informace o členech a vůdci klanu, základnu klanu a možnosti nastavení pro klan.

Map – Zobrazuje současnou pozici postavy. Po kliknutí na toto tlačítko se zobrazí mapa světa nebo plán města nebo vesnice, pokud se v ní nacházíte. Pokud máte zrovna rozdělaný quest, tak se vám na mapě zobrazí žlutý špendlík v lokaci, kam musíte jít při plnění questu.  Pokud kliknete na tlačítko Enlarge Map v okně mapy, mapa se vám zvětší na celou obrazovku.

System Menu - Otevírá okno systému, kde můžete napsat petici, odejít ze hry, vytvářet a přidávat makra, najít pomocné menu a tabulku Community a seřídit si herní nastavení.

Okno Party

Toto okno se aktivuje jen když hráč vstoupí do party. Okno ukazuje HP a MP ostatních členů party. V tomto okně můžou hráči jednoduše označit členy jejich party. Můžete si zde nechat zobrazit povolání ostatních členů party, kouzla, která je ovlivňují aj. Tlačítko nastavení party okna je na jeho levé straně. Buffy a Debuffy členů party zobrazíte kliknutím na tlačítko View Buffs (Alt+F).

V seznamu členů party můžete přeskupovat okna statusů party memberů. Když držíte  "Alt”, okno statusu může být přemístěno na jiné místo v seznamu.

Informace o petovi/servitorovi, včetně HP/MP/Buff/Debuff, mohou být také rozpoznatelné v Party Member Status Window (okno statusu člena party).

Radar

Když otáčíte pohled a chodíte svou postavou, písmeno "N" na radaru se bude točit po směru nebo proti směru hodinových ručiček. "N" vždycky představuje sever. Křížek (nebo šipka - podle nastavení) představuje vás. Když kliknete, na vaší mapě se rozsvítí růžový bod, ten představuje váš target. Radar taky poskytuje info o terénu a povoluje zoom mačkáním tlačítek "+" a "-" na jeho pravém dolním rohu. Členové party tam jsou zobrazeni zeleně, mobové červeně. Můžete kliknout na ikonku kladívka k nastavení radaru

Nastavení radaru jsou:

  • Hide Party Members - nastavení zobrazení členů party na radaru
  • Show Monsters - zobrazení mobů na radaru
  • Show My Location - místo nevýrazného křížku uprostřed zobrazí šipku
  • Fixed Radar

Pozice vaší postavy je zobrazována křížkem (nebo šipkou - podle nastavení) uprostřed radaru. Okraj displaye radaru mění barvu podle toho, do jaké zóny právě vstupujete nebo jste už vstoupili. Barvy okraje radaru podle zón:

  • Šedá: General fields - zóny, kam není možné jít pěsky(Seven Signs zóna, Four Sepulchers, atd.)
  • Modrá: Peaceful Zone - zóna, kde nesmíte útočit na ostatní hráče (města, vesnice atd.)
  • Červená: Altered Zone
  • Oranžová: Siege War Zone - zóna CS/FS (obléhaní hradu/pevnosti)
  • Zelená: PvP Aréna
Autor: Koryn & El Mariachi
zdroj: http://www.lineage2.com
Komentářů
Hledat
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
Pokud Vám tento článek pomohl budeme rádi když nás podpoříte.

Statistika Galerie

  • Počet obrázků   231
  • Počet kategorií   11
  • Počet komentářů   23